Per l'Egeria que me butèt aquí, sus la tèla,

Quand vendràs vièlha un ser a la candèla,

Te trufaràs pas pus del paure de ieu, Ò malonèsta!

Que te caldrà cavalcar lo teu de monta-mameta!



jeudi 16 septembre 2010

Gardarem las Mametas !

   Anatz pas creire, vos que me fasètz l'onor de legir aquelas regas de tombar sus una rubrica calhòla, gorrina e putassièra, una de mai, que sus la telaranaha fan flòri. (coma vesètz siái plan al fial!)
   Un blòg que i contariái per la menudalha cossí me las chapi las mametas e me petaci per las faire montar dins sa nauta cambreta.
   Non, non, siái pas un d'aqueles arlèris, una palussa que se vendriá cap e tot, amai se mas prestacions, o reconoissi de bon grat, son luòntas d'èstre a ren non còst. Es que fau dins lo monta-mameta de luxe, lo monta-vilandresas emperosinadas, lo monta-borgesas, lo monta-marquesas ...eça..., i a que de demandar.
   Per tot vos confessar, que sèm pas qu'entre nosautres, m'auriá agradat a ieu de far dins lo monta-majoretas mas vos o disi de racacòr mon astrada èra endacòm mai...

   Mai seriosament, que totas mas legeiras amai las majoretas, son de mametas en devenir, doncas de comprairas potencialas, lo monta-mametas es simpletament una cadièra electrica* que monta la mameta ennaut son escalièr e que de costuma s'arrèsta, ailàs..., abans lo seten cèl.
  Aussissi ja d'unes repotegaires, que lo pòble d'òc, mon pòble reborsièr, n'es claufit, me romegar dessús:
    - Las mametas, las mametas, òc-ben e los papetas?
    - Lo papeta, mon paure sénher, lo papeta es plegat. Lo papeta davala dins lo temps que monta la mameta!

Aquí una pròva de mai, se ne caliá una, de la superioritat femenina.


*Nda: Me siái daissat dire que dins d'unas civilizacions jos-desvolopadas de las americas s'emplegava una mena d'aquelas cadièras electricas d'a passat temps. Semblariá, de sorgas seguras e doncas espiadas, que lo pichon Nicolau e lo grand menturdàs de la clòsca pelada i aguèsson pensat per reglar a de bon lo problèma de las retiradas, una aisina novèla, un pauc ibrida, que se diriá lo "rabastina-mametas".
Espèri los ensages oficials que se devon far dins l'encastre del "Salon de la Mameta", a Neuilly, sus Na Bettencourt, (que o val plan!), per vos faire assaupre mon vejaire de professional.
Çaquelà, pòdi ja afortir, al nom de ma deontologia, que siái pas un aficionado de la torrefaccion de la grand-maire:
                                               GARDAREM LAS MAMETAS !!!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire